The ChilliDoctor Cayenne chilli mash 100 ml
Doporučené nabídky (1)
The ChilliDoctor Cayenne chilli mash 100 ml
Nejlevnější nabídky (1)
The ChilliDoctor Cayenne chilli mash 100 ml
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
The ChilliDoctor Cayenne chilli mash 100 ml
- výborná, pálivost tak akorát
- zajímavá chuť , pálivé tak akorát
, zakoupeno v MASO-PROFIT
Doporučuje produkt
Cayenne je esence chilli, ovocná lehce octová chut, pálivé tak akorát
, zakoupeno v The ChilliDoctor
Doporučuje produkt
doporučuji vyzkoušet
, zakoupeno v The ChilliDoctor
Doporučuje produkt
doporučuji vyzkoušet
Parametry produktu
Popis produktu
Red Cayenne mash
Chilli paprička jako malovaná
Jak byste popsali klasickou chilli papričku? Červenou, tenkou a protáhlou, špičatou a zahnutou? A víte, že je to vlastně Cayenne paprička? Je to právě ona, která je charakteristická tímto typickým vzhledem. Také proto je, zejména v zahraničí, výrazem Cayenne často všeobecně označována chilli paprička jakéhokoliv druhu.
U nás ji určitě znáte v běžně dostupné mleté podobě jako kajenský pepř. Toto nesprávné označení vzniklo v minulosti špatným překladem originálního anglického názvu Cayenne pepper, kde ovšem “pepper” neznamená pepř, ale obecný název pro papričku.
Ačkoliv Cayenne papričky nemají žádnou signifikantní výraznou chuť, jsou velice oblíbené pro různorodou pálivost, kterou nabízí. Na světě se nachází asi 100 hybridních variant tohoto chilli. Můžete narazit na mírnější Cayenne papričky, které mají okolo 30 000 SHU i na opravu pálivé dosahující až 90 000 SHU. Záleží na klimatu, kde se daná paprička pěstuje. Cayenne z vysoce teplých oblastí jsou více pálivé, naopak tam, kde je počasí o něco chladnější, rostou papričky chuťově jemnější.
Pojmenovány byly podle Cayenne, hlavního města Francouzské Guayany v Jižní Americe, odkud pochází. V dnešní době rostou převážně v tropických a subtropických oblastech, přičemž pro komerční účely se nejvíce pěstují v Indii, Mexiku, na východu Afriky a ve Spojených státech.
S Cayenne napříč světovými kuchyněmi
Používáte do většiny jídel mletou červenou papriku (ať už sladkou nebo ostrou)? Co takhle ji vyměnit za Cayenne? Jídlu dodá stejně výraznou oranžovou barvu, kořenitou chuť, a navíc přihodí i správný říz.
Cayenne papričky jsou využívány v mnoha světových kuchyních. V Mexiku jsou součástí enchiladas a omáček, v čínské kuchyni běžně dochucují typické restované masové a zeleninové pánve, v Thajsku kari a v Indii chutney. Všeobecně jsou potom nedílnou součástí spousty pálivých omáček, především těch, kde se jako konzervant využívá vinný ocet.
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jejich 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
The ChilliDoctor Cayenne chilli mash 100 ml
- zajímavá chuť, pálivé tak akorát
- preferovala bych trochu hustší konzistenci
- výborná, pálivost tak akorát
- zajímavá chuť , pálivé tak akorát
, zakoupeno v The ChilliDoctor
Doporučuje produkt
, zakoupeno v The ChilliDoctor
Doporučuje produkt
doporučuji vyzkoušet
, zakoupeno v The ChilliDoctor
Doporučuje produkt
doporučuji vyzkoušet
, zakoupeno v MASO-PROFIT
Doporučuje produkt
Cayenne je esence chilli, ovocná lehce octová chut, pálivé tak akorát
, zakoupeno v The ChilliDoctor
Doporučuje produkt
moc tekuté



